Sós Dóra Gabriella

Sós Dóra Gabriella, a Tudaton Magazin főszerkesztője

A holnap azé, aki ma tett érte.

Bemutatkozás

Szekszárdon nőttem fel, az ELTE-n diplomáztam. A magyar szak mellett filozófiát és esztétikát tanultam. Az összehasonlító irodalom- és kultúratudomány programon doktoráltam sci-fi irodalomból. Disszertációm: A cyberpunk toposzai: A gépesített ember, a lelkesített gép és a hálózatra kötött társadalom.

Az egyetemi évek alatt kísérleti művészetet és science fictiont kutattam, verseket és novellákat írtam. Mindig kerestem az önkifejezés módjait: volt írócsoportom, könyvkiadóm, magazinom és művészklubom, és a korrektorként eltöltött munkás éveim során még a szakácsiskolát is elvégeztem.

Jelenleg Szegeden élek a férjemmel és a kutyánkkal, Pankával, és korrektorként dolgozom. Emellett a Tudaton Magazinnál tevékenykedek, és alkalmi jelleggel szerkesztéseket, korrektúrákat vállalok. Az értékek keresését tartom a legfontosabbnak az életben. Próbálok mindennap jó ember lenni. Törekszem az önazonosságra és hogy önmagam legjobb változata lehessek. Újabban a lassabb élettempót és az egyszerű dolgok élvezetét gyakorlom.

További információ: Sós Dóra Gabriella honlapján és YouTube-csatornáján:

Dóra írásai

MŰVÉSZINTERJÚK

ÖNISMERET

Interjúk az önismeretről:

Cikkek az önismeretről:

Cikkek a társadalomról:

KÖRNYEZET

EGÉSZSÉG

GASZTRONÓMIA

TUDATON

(Képek az oldalon: CDD20, Pixabay)