Egyedül az élet könyvét érdemes elolvasni

Dzsiddu Krishnamurti életéről és munkásságáról

„Hatalmas energiák szabadulnak fel az emberi életben akkor, amikor nincs eltérés abban, ahogy gondolkodunk, amiben hiszünk, és ahogyan élünk.”

Dzsiddu Krishnamurti

Dzsiddu Krishnamurti indiai filozófus, író és spirituális tanító volt, 1895–1986 között élt. Több mint hatvan éven keresztül utazott a világban, hogy vallásfilozófiai előadásokat tartson, amelyek fő üzenete az volt, hogy kizárólag az hozhatja el a békét a társadalmak számára, ha az egyéni szívekben végbemegy a teljes átalakulás. Az emberi lét mindent átfogó megfigyelésének ideája lebegett szeme előtt, ami kapcsolatot létesít az élet minden aspektusával. Úgy hitte, az élet maga Isten, és minden cselekedet Isten manifesztációja. Részlet az (alább teljes változatban megtekinthető) életrajzi filmből:

„Miért könyvekből akartok tanulni, miért nem az életből? Nézzetek szét, állapítsátok meg, mi igaz, és mi hamis mindabból a kényszerítő erőből és kegyetlenségből, ami körülvesz benneteket, és rátaláltok az igazságra.”

DZSIDDU KRISHNAMURTI

Két könyve ingyenesen elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtárban:

„Valaki mást követni mindig hibás döntés – bárki legyen is az, akit követni akarsz”.

DZSIDDU KRISHNAMURTI

Az életéről szóló dokumentumfilm, Felhívás a változásra (1984) magyar felirattal megtekinthető a YouTube-on:

„Az emberiség történetét magunkban hordjuk. A nagy mennyiségű felhalmozódott tapasztalat, a mélyen gyökerező félelmek, szorongások, fájdalmak, örömök és mindenfajta hitek mind-mind évezredek alatt halmozódtak fel az emberi tudatban. Mi magunk vagyunk a könyv.”

DZSIDDU KRISHNAMURTI

További olvasmányként ajánljuk:

Sós Dóra Gabriella írása

Kiemelt kép forrása: ReligionNews.com