Önmagadon át szeresd a világot

Soma Mamagésa hangoskönyve az önismeretről, önszeretetről, öngyógyításról
buddha statue

„A megvilágosodás nem más, mint hogy a létezés minden pillanatában 100%-osan szeretjük azt, akik vagyunk.”

Soma mamagésa (öngyógyító hangoskönyv)

Hangoskönyvében Soma Mamagésa a „minden egy” koncepciójával indít, ezzel az oly gyakran alapvetésként számon tartott bölcsességgel. Biztos vagyok benne, hogy ennek igazságát néhány felemelő pillanatra mindannyian megtapasztaltuk már, ám e csoda magunkba olvasztása, újbóli felismerése és gyakorlati alkalmazása megosztó, nyers és sodró világunkban közel sem olyan egyszerű. Ettől függetlenül ott van, bármikor előhívható, várni fog minket, amikor szeretnénk egy kicsit kilépni a taposómalomból, a labirintusból, az egóból. Soma a hangoskönyvben személyes tapasztalatait és gondolatait osztja meg a hallgatókkal a spirituális útkeresés és az önismereten alapuló önfejlesztés érdekében.

Rögtön a megtisztulás szerepére hívja fel figyelmünket. A megtisztulás első szintje: a test templomának megtisztítása, utolsó lépése pedig: hibánk, vétkeink, szégyeneink, lelkiismeretünk teljes megbocsátása. Soma rámutat, hogy a világ jelenségei tükörjelenségek számunkra.

„Aki eljut […] a 100%-os jelenlétig, önmaga teljes szeretetéig, az – hiszem és tudom – eljut a világ elfogadásáig.” Mert ez egy „tanuló, tapasztaló bolygó”, árnyakkal, esendőségekkel, az örömök és fájdalmak teljes panoptikumával, ahol nem a végső boldogság megtalálása a cél, hanem maga a tapasztalás és ezáltal a lélek gazdagodása egyéni és kollektív szinten.

Részlet:

További klassz hangoskönyvekre találtok a Hangoskönyv Klub oldalán! Teljes és ingyenes hangoskönyvekhez ajánlom figyelmetekbe YouTube-oldalukat.

Soma Mamagésa: Öngyógyító hangoskönyv. Budapest, Kossuth Kiadó, 2016.

Kiemelt kép: Pixabay

Sós Dóra Gabriella