Ember fotóz embert: kurrens reál, előnyös módon

Egy valódi emberfotózáson vettem részt, és élveztem. Karácsony-Rácz Bogi fotós portfóliója!
Karácsony-Rácz Bogi fotója_kiemelt

Ha az ember lánya felszed pár év alatt húsz kilót, nem szívesen mutogatja. Lelki, testi és életmódbeli okai egyaránt voltak annak, hogy ez így alakult. Igyekeztem a munkámba temetkezni, hisz amíg szerkesztőként a szövegekkel foglalkozom, addig az elmémmel dolgozom, és a gép előtt ülve nem tudatosul bennem, hogy van ez a test, ami szintén megérdemelné a figyelmet. De (mint tudjuk) minél tovább halogatja az ember a cselekvést, annál nehezebb a szembenézés.

Amikor Karácsony-Rácz Bogi megkeresett azzal, hogy bővítené a portfólióját, és portréfotó-alanyokat keres, meghoztam az operatív döntést: bevállalom a fotózást. Egyrészt azért, hogy ez segítsen felvállalni a jelenlegi testi valómat, másrészt elegem van abból, hogy a stockfotókról mindig egyenemberek mosolyognak vissza. Bogi ezt a képet választotta rólam a cikkhez:

Sós Dóra. Fotó: Karácsony-Rácz Bogi

Bogi író, tanár, fotográfus. Első regénye 2019-ben jelent meg Végpóz címmel a Kalligram kiadónál, jelenleg a Fölfeslik valami a kéken át című könyvén dolgozik. Munkásságára nagy hatással van Krasznahorkai László, Virgina Woolf, Wyslawa Szymborska. Óbudán él férjével és kislányával.

Tehát a megbeszélt napon potom négy óra alvás után én és a kutyám egy korai reggelen elzarándokoltunk egy ipartelepre, ahol a gyönyörű, bohém stílusú stúdió volt. Reményeimmel ellentétben Panka (az eb) teljesen összeférhetetlen volt, miután úgy döntött, hogy retteg a felé csattogtató fényképezőtől. De Bogi barátságosan, profin tűrte a csaholós abúzust, így még Pankáról is születtek sztárfotók:

Panka a jutira vár, azért vigyorog. Fotó: Karácsony-Rácz Bogi

Bár nagy volt a félsz, végül pozitív érzésekkel zárult a fotózás, teljes komfortban voltam Bogi mellett. Azt hiszem, megugrottam egy lelki akadályt is az önfejlődésben. Ha ti is szeretnétek magatokról új fotókat, Bogi biztosan tesz arról, hogy magatokat lássátok viszont. Ne a filterezett, idealizált változatot, hanem a kurrens reált egy előnyös módon.

És most következzen az a képválogatás, amit Bogi gyűjtött nektek eddigi munkáiból!

portré Karácsony-Rácz Bogi
fotózás Karácson-Rácz Bogi

Ha tetszett, amit láttatok, keressétek meg Bogit a Facebookon!

Sós Dóra Gabriella írása