A béke holisztikus hírnökei

Testaurálás, ayahuasca, világutazás és endometriózis. Kedvenc Tudaton-interjúink!
holisztikus

Úgy tűnik, egyre többen keressük az utakat, hogy a holisztikus (teljességre, egészre törekvő) felfogás jegyében mélyebben megismerhessük magunkat: meghalljuk a mélyünkből fakadó hívást, kiaknázhassuk potenciálunkat, és tesztelhessük határainkat, hogy minél értékesebb élettapasztalatokkal gazdagodjunk.

Mindezt tehetjük bolygóbarát módon, nem ártva se embertársainknak, se környezetünknek. Sokan új alapokra szeretnék helyezni emberi kapcsolataikat is, hátat fordítva az egoizmusnak, a gyűlölködésnek és a fogyasztás ördögi körének. Összeválogattuk nektek azokat a Tudaton-interjúkat, amikből a legtöbbet tanultunk.

1. Mi az a testaurálás?

A béke holisztikus hírnökei
Szemlér Ákos

Szemlér Ákos testnevelő tanár, kung-fu edző, mozgásterapeuta, aki most azon dolgozik, hogy ötvenéves korára élete eddigi legjobb formájába kerüljön. Hogyan lehet visszaállítani a testet a természetes állapotába, azaz egészséges és fiatalos állapotába, valamint (legalább részlegesen) visszaszerezni azt az alkalmazkodó és ellenálló képességet, amelytől a civilizált életmód megfosztott bennünket? K. Tengeri Dalma utánajárt, ráadásul több részletben.

Hogyan látja a gyerekeinket a mozgásfejlesztő?

Ákos Testaurátor-blogjáról is közöltünk részleteket:

2. Vezetett szertartások és növénytermesztés a dzsungel mélyén

A béke holisztikus hírnökei
Rivière Zsuzsi

Rivière Zsuzsi a perui dzsungelben élő, Erdélyből származó magyar pszichológus, sámán. Vele a törzsi hagyományokról, az ayahuasca szertartásról, a tudatos szerhasználatról beszélgettünk, és arról, hogyan csöppent élete meséjébe, a Shipibo indiánok közé. 

Mácsadi Anni interjúja két részben.

3. Kerékpárral a világ körül

A béke holisztikus hírnökei
Illés Adorján

Kevesen mondhatják el a biciklijükről, hogy már több mint 46 000 km van benne. De aki igen, az valószínűleg elképesztően sokat láthatott a világból. Van, aki ábrándozik a nagy utazásról, más pedig elindul. Illés Adorjánnal beszélgettünk, aki 2015-ben indult expedíciójára, kerékpárjával 4 év alatt megkerülte a Földet és 39 országban megfordult.

Mivel olvasóink többet is szerettek volna megtudni Adorján tapasztalatairól, Hadházy Sára arról is kérdezte, mit evett vegetáriánusként a nagy úton.

Adorján egy külön podcastben is interjút adott, ne maradj le arról sem! Kerékpárral a Föld körül

4. Endometriózis és királynői magasok

Baumann Eszter Anna metálénekesnő és dalszerző, aki évek óta küzd az endometriózissal. Ez a betegség növeli a meddőség és a petefészekrák kialakulását, és jelentős hasi fájdalmakkal jár. Ő mégis az önmegvalósítás harcosa, aki egészségtudatos életmóddal és törhetetlen lelki erővel emelkedett fölébe az egyelőre gyógyíthatatlan betegségnek. Sós Dóra Gabriella kérdezte őt kalandos életéről és küzdési stratégiáiról.

5. Aromaterápia

Illóolaj-vásárlás esetén hatalmas felelőssége van a vásárlónak, hiszen csak a gyártó állítására hagyatkozni igencsak kérdéses. Hogyan használjuk jól az aromaterápiát?

A béke holisztikus hírnökei

Ha téged is érdekel az aromaterápia, az interjúk elolvasása előtt figyelmedbe ajánljuk Mácsadi Anni aromaterapeuta alapozóját!

Sós Dóra Gabriella

Kiemelt kép forrása: Dziana Hasanbekava / pexels.com