Lezárult a pályázat!

A Tudaton első sikersztorija lezárult: a pályázat. Oh, yeah!
pályázat

Mindenki életében vannak sikersztorik. A Tudaton Magazin egyik sikersztorija az, hogy alig fél évvel az indulásunk után most lezárult az első országos pályázatunk. Önkéntes csapat vagyunk, tehát mindenki elhivatottságból teszi bele az idejét, energiáját a magazinba. A pályázattal az volt a célunk, hogy kifejezési teret adjunk

azoknak a kreatív embereknek, akiknek szintén fontos az élet tudatos megélése, és hisznek abban, hogy az önismeret, a környezet és az egészség ebben fontos alappillérként vannak jelen.

És lőn. A pályázatot szeptemberben írtuk ki, és a 15+ fős csapatunkból 9 ember munkálkodott azon, hogy ez megvalósulhasson. Voltak koncepcióalkotók, projetmenedzselők, előolvasók, adminisztrátorok, és ki-ki a maga idejében bevetette a szupererejét, hogy a beérkező pályaműveket fogadjuk, szortírozzuk, a pályázókkal kapcsolatot tartsunk, a műveket a zsűrinek előkészítsük és átadjuk. Főszerkesztőként ezúton szeretném megköszönni az összehangolt munkájukat.

Aleksandar Pasaric fotója a Pexels oldaláról

Közel 200 pályamű érkezett, és ez csodás érzés. A pályázóink által beadott pályamunkák nagyon széles spektrumon mozognak: cikk, beszámoló, kritika, novella, vers, fotó, grafika, festmény, kisfilm. Ezek szerint rengeteg embert megmozgatott a „Belső iránytű – külső úti cél” felhívás. Szeretnénk megköszönni ennek a sok-sok embernek, hogy megtisztelt minket alkotásaival. Mivel mi az embert látjuk, ezért mindenkinek személyre szólóan köszönetünket fejeztük ki, hogy pályáztak, és akik értékelést is kértek, azok ezt külön meg fogják kapni az eredményhirdetést követően.

Forrás: Jessica Lynn Lewis fotója a Pexels oldaláról

(Ha megengedtek e ponton egy kis privát hozzászólást… 12 éves koromban beadtam Szekszárdon egy pályaművet helyi szinten egy pályázatra. Ahogy engem is, úgy a többi pályázót is sokként érte, hogy egy jórészt felnőtt mezőnyben sikerült nyertem. Akkor egy írótáborban való részvételt kaptam ajándékba, ami az egész életemet megváltoztatta. Ha ez nincs, ma talán nincs Tudaton. Tehát én maximálisan támogatom azt, hogy lehetőségeket kell adni a hétköznapi, hús-vér embereknek, hogy többek lehessenek egy csavarnál a gépezetben, és ebből tényleg csodák születhetnek.)

A pályaművek megérkeztek a zsűrihez, ezek kiértékelése jelenleg is zajlik. A pályázók közt díjazást fog kapni

 • a legjobb cikk írója,
 • a legjobb szépirodalmi mű írója,
 • a legjobb vizuális alkotás készítője.

Ezentúl a magazin különdíjasokat választ az alábbi kategóriákban:

 • önismeret,
 • környezet,
 • egészség.
Forrás: Pexels/Pixabay

Továbbá a díjnyerteseken túl a legjobban sikerült műveket a magazin megjelenteti a honlapján (ez ügyben jelentkezni fogunk), és további együttműködésre hívjuk a tehetséges alkotókat. (A jövő évi Tudaton-kötet pedig további izgalmakat hoz majd magával, amiről hírt adunk, amint tudunk.)

Bízunk benne, hogy sok embernek tudunk majd hangot, kifejezési lehetőséget adni. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy megtisztelt minket munkájával. További fejleményekkel jelentkezünk majd az eredményhirdetés után.

A magazin addig is jobbnál jobb írásokkal készül nektek, olvasóknak. Igyekszünk felülemelkedni a mindennapok káros információáradatán, és nívós tartalommal szeretnénk bizonyítani számotokra, hogy megéri olvasni, megéri tájékozódni, megéri hinni abban, hogy, ahogy Esterházy Péter mondta, „egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá”.

A pályázatról legközelebb november közepén tudunk bővebb tájékoztatást nyújtani. Addig is reméljük, hogy velünk maradtok, csatlakoztok hozzánk. Továbbra is hálát adunk minden olvasónkért, és várjuk új szerzők jelentkezését a publikálásra.

Sós Dóra Gabriella

Kiemelt kép: Toni Cuenca fotója a Pexels oldaláról

Hozzászólások (1):

 1. Tulok Teréz

  2021/10/26 at 20:25

  Üdvözlöm Önöket! Én is részt vettem a pályázaton. Köszönöm ha tájékoztatnak annak eredményéről! Üdvözlettel:Tulok Teréz Zalaszabar

Hozzászólások.