A mi szerkesztőségi toplistánk 2.

Zaka Dóra, Hacskóné Bezzeg Alexandra és György-Réti Mia összeválogatták kedvenc Tudaton-olvasmányaikat nektek! (Második felvonás)
tudaton szerkesztőségi cikkválogatás

A Tudaton Magazin a kezdetektől fogva egy szerelemprojekt. Azért jött létre, mert hasonló érdeklődésű emberek képesek voltak financiális érdek nélkül, a közösségi jó érdekében összefogni, hogy napi szinten adhassunk valami jót az olvasóinknak. Eközben egy gondolati erőmű is beindult, ahol a 15 fős csapattal közösen állítjuk össze a tartalmakat, és aktívan benne vagyunk, segédkezünk ezek létrejöttében a kezdetektől egészen a végéig – legyen bár ez egy szerzőnk írása vagy egy saját szerzeményünk. És persze mi magunk is olvasói vagyunk a magazinnak: érdeklődve figyeljük a csapat többi tagjának közreműködésével megjelent publikációkat.

Most három szerkesztőségi csapattagunk kedvencei következnek. Reméljük, számotokra is érdekes lesz, mi mentén válnak a szerkesztőség számára kedvessé, érdekessé, fontossá bizonyos írások. És persze várjuk a hozzászólásaitokat, nektek mi volt a kedvenc olvasmányotok itt a magazinnál!

(Sós Dóra Gabriella, főszerkesztő)

Zaka Dóra besztof

Zaka Dóra, szerkesztő

Zaka Dóra csatlakozott 4. tagként a Tudatonhoz. Ő az, aki stabil, mint a Föld, türelmes, mint a Hold, lelkes, mint a Nap, és bármit vállal, el is végez maximális professzionalizmussal és lelkesedéssel.

„Hát, nem könnyű a választás, de a kedvenc cikkem nekem (is) Saáry Lilla írása. Párkapcsolat, szex és a társadalom által állított elvárások, valódi igények, szükségletek. Csupa fontos téma egy helyen!

Lillától olvasóink is kérdeztek. Olvasd el, miket!

Már a pandémia harmadik hulláma alatt is sokat gondolkodtam azon, vajon milyen lesz a visszatérés, hiszen igenis lesznek veszteségei annak, ha ismét kinyílik a világ. Hiszen minden fájdalom és nehézség ellenére azért volt, amiben meg lehetett látni az előnyt és az erőforrást a bezárkózás ideje alatt is. Erről szól az alábbi írásom:

És hát mi is volt a kedvenc cikkem, amit szerkesztettem? Nem is volt kérdés számomra, hogy Gyursánszky Ági egyik cikkét fogom ebben a kategóriában ajánlani… de az már nagyobb feladatnak bizonyult, hogy melyiket is válasszam! Ági minden írása összeszedett, informatív és rendkívül színvonalas, most mégis A bűvös harmadik, aki megmentett… címet viselő írását választom: tökéletes összefoglalása az előzménycikkeknek, amiben az iskolai bántalmazás többi szereplőjét ismertette az olvasókkal. Ági ráadásul itt a szerkesztői munkámat is nagyban elősegítette azzal, hogy javaslatokat tett a cikkeink közötti átlinkelésekre. Ki ne élvezne egy ilyen cikket szerkeszteni? 😊”

Hacskóné Bezzeg Alexandra besztof

Hacskóné Bezzeg Alexandra, szerkesztő

Hacskóné Bezzeg Alexandra (Szandi) minden helyzetre egy olyan mosollyal készül, amitől elolvadunk. Csapatunk tudásra éhes, okos, megbízható tagja, aki szerény, igényes, és garantáltan a legkorrektebb bánásmódban részesít mindenkit.

Lukács Nikolett szerzőnk egyedi, történelmi érdeklődéssel rendelkezik: életre tudja kelteni a múltat. Ezt, a Báthoryakról szóló cikkét azért szerettem, mert bár volt vele tennivaló, mégis egy kerek, egész anyag volt. Izgalmas téma, jól feldolgozva, ami bárki épülésére szolgál (#ha csak 1 dolgot megtanultam ma jelleggel):

A Babák a felhők felett számomra nagyon fontos téma volt, hiszen rólam (is) szólt. Nehezen írtam meg ezt a cikket, viszont nagy szüksége volt rá a lelkemnek. Gyógyító hatású volt, és végre a családom, az ismerőseim is értik, átérzik, amin keresztülmegyünk, végre súlya van a dolognak:

Tudaton-olvasmányaim közül Szabó Ágnes kétrészes interjúját emelném ki, amit Dr. Somkövi Ágnessel készített:

Korábban is ismertem a témát, olvastam a Lelki köldökzsinórt, és újra felelevenítette bennem azokat a kellemes érzéseket, amik átjártak olvasás közben – újra azt éreztem, hogy én is szeretném ezt, amikor babát fogok várni.”

György-Réti Mia besztof

György-Réti Mia a Tudaton grafikusa, akivel szuperkönnyű együtt dolgozni. Kétgyermekes anyukaként is olyan bomba nő, aki kész a megújulásra, és a nehézségek ellenére is mindig azt nézi, mi hogyan működhet.

György-Réti Mia, grafikus

„Bár igazából sok kedvencem van, mégis a ‘Hűsölős cikkeket’ emelném ki.

Egyrészt azért, mert ezekben a saját képeim, így egy picit én is bennük vagyok. Másrészt szeretem a fotózást (el is végeztem egy fotós alapképzést, de aztán ez így megmaradt alapszinten), illetve nagyon szeretek utazni, túrázni, felfedezni, új helyeket megismerni!”

Reméljük, tetszett az összeállításunk! Írd meg te is, mi volt a te kedvenc Tudatonos írásod!

Sós Dóra Gabriella összeállítása

Kiemelt kép: Marcus Vinícius A. Ribeiro fotója a Pexels oldaláról)