Szentgyörgyi Flóra


Szentgyörgyi Flóra

Szentgyörgyi Flóra, a Tudaton Magazin szerkesztője

„Ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka.”

Szabó T. Anna

Szeretek elmenekülni a valóságtól, ebben segít az írás, az irodalom és a színház világa, de azt sem tagadom, hogy az ő segítségükkel könnyebb szembenézni a valósággal, bármi is legyen az.

Igyekszem úgy élni, hogy minden élőlényt tiszteljek magam körül, éppen ezért az egészség- és környezettudatos életmód kiemelt jelentőséggel bírnak számomra. Az önismeret útján egyelőre csak tévelygek, de sosem térnék le róla, akármilyen kiszámíthatatlan.

Szerkesztőségi beköszöntő

Tudatosan törekedni a tudatosságra különösen összetett folyamat, főleg akkor, ha a tudattalan is érdekel, de úgy gondolom, a kettő összeegyeztethető. Olykor a tudattalan felfedezése során lelhetünk nagyobb tudatosságra, ha nyitottak vagyunk rá.

Annyi területre lehetséges a tudatosságot kivetíteni, személy szerint mégis hármat említenék meg: egészségtudatosság (a fizikai és leginkább a mentális egészség szempontjából), a környezettudatosság és az éntudatosság. Saját életemben ezek terén szeretnék fejlődni, egyensúlyt teremteni, és szívesen támogatnék másokat is ebben. Úgy vélem, az éntudatossággal összekapcsolható önismeret az, amelynek megalapozásával könnyebben kialakíthatunk egy egészségtudatos életmódot. Az egészségtudatosság melletti kitartás ugyanakkor kulcsfontosságú lehet szűkebb és tágabb környezetünk megismerése, védelme és tisztelete érdekében.

Miután régóta az írás a legfontosabb önkifejezési eszköz számomra, ennek segítségével hatékonyan áshatok mélyebbre a tudatosság sok szempontra kiterjedő témaköreiben. Örömmel tölt el a lehetőség, hogy a Tudaton Magazinnal és Teammel együttműködésben ezt egy közösség keretein belül tehetem, ahol egymás inspirálásán és segítésén keresztül másokat szintén ösztönözhetünk arra, hogy a tudatosság különböző aspektusaival ismerkedjenek.

Flóra írásai:

Álmodozó, őszi természet
Lírai hiány
Rómeó és Júlia: A szerelem és a gyűlölet harca
A rajongás: éltet vagy fájdalmat okoz?
Trigger warning, avagy vigyázat, felkavaró tartalom!
Kötelező olvasmányok reformja?
Rettegek, hogy nincs kiút!
Nem vagyok a lelki társad! Vagy nem azonnal…
A kirekesztés nem fenntartható!


Hozzászólások (2):

 1. Erika Kiss

  2021/09/08 at 11:54

  Nagyon várom a folytatást!

  Válasz
 2. Onhausz Péter

  2021/09/08 at 12:00

  Sok sikert kicsilány. Valósítsd meg az álmaidat.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük