Morzsás-fahéjas almatorta

Elő az almával, mindenféle állagban! Ismét egy tej- és tojásmentes, szezonális finomság.
Morzsás-fahéjas almatorta

Ínycsiklandó vegán édességekből sosem elég. Íme a morzsás-fahéjas almatorta receptje!

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt 
  • 10 dkg cukor 
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna 
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma 
  • 10 dkg almapüré
  • 120 ml növényi tej (én mandulát használtam)
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 45 dkg alma

a morzsához:

  • 3 evőkanál cukor 
  • 75 g liszt 
  • 35 g hideg vaj
  • fél teáskanál fahéj 

A tésztához elsőnek a lisztben elkeverem a sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fahéjat. Hozzáadom a növényi tejet, a citromlevet, a vaníliaaromát, az olvasztott vajat, végül az almapürét. Habverővel sima masszává keverem.

Morzsás-fahéjas almatorta
A végeredmény nem marad sokáig érintetlen.

Sütőpapírral kibélelek egy 22 cm-es tortaformát, majd egyenletesen elkenem a tésztát benne. Megpucolom az almát, apró kockákra vágom, és a tésztába nyomkodom. A morzsához mindent elkeverek kézzel, kicsit homok állagú lesz. Rászórom a torta tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 50-55 percig sütöm. Kicsit hűlni hagyom, ezután tálalom. 

Tóth Tamara receptje

A képek a szerző saját tulajdonát képezik.