Ínycsiklandó vegán édességekből sosem elég. Íme a morzsás-fahéjas almatorta receptje!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 10 dkg almapüré
- 120 ml növényi tej (én mandulát használtam)
- 12 dkg olvasztott vaj
- 45 dkg alma
a morzsához:
- 3 evőkanál cukor
- 75 g liszt
- 35 g hideg vaj
- fél teáskanál fahéj
A tésztához elsőnek a lisztben elkeverem a sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fahéjat. Hozzáadom a növényi tejet, a citromlevet, a vaníliaaromát, az olvasztott vajat, végül az almapürét. Habverővel sima masszává keverem.
Sütőpapírral kibélelek egy 22 cm-es tortaformát, majd egyenletesen elkenem a tésztát benne. Megpucolom az almát, apró kockákra vágom, és a tésztába nyomkodom. A morzsához mindent elkeverek kézzel, kicsit homok állagú lesz. Rászórom a torta tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 50-55 percig sütöm. Kicsit hűlni hagyom, ezután tálalom.
Tóth Tamara receptje
A képek a szerző saját tulajdonát képezik.