Zúzmarariadó – nekünk ugyan nem!

Nem kell szögre akasztani a túrabakancsot, csak mert beköszöntöttek az első fagyok.
Zúzmara-kiemelt

Szekszárdi leányként a Mecsek mindig elérhető közelségben volt, közkedvelt túraútvonalként. Viszont a családunk nem volt kimondottan kirándulós típus, ezért kutyás felnőttként jöttem rá arra, milyen csodás nagy hidegekben is kirándulni. És bizony egész más vidék tárul elénk az évszakok metamorfózisában. Ha ti se riadtok vissza a téli kirándulásoktól, jó úti cél lehet az Óbányai-völgy vagy épp a melegmányi zuhatag!

Óbánya

Ez a Keleti-Mecsek legismertebb és leglátogatottabb völgye, „a magyar Svájc”. Ezt a csodálatos természetfilmet készítette róla Farkas Péter és Keresztúri Ferenc.

A melegmányi zuhatag

A Melegmányi-völgy a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet gyönyörű szurdokában található. Nézd meg a melegmányi zuhatagot egy csodálatos rövidfilmváltozatban, HD-minőségben is!

Átváltozás

A film a XVI. Göcsej Filmszemlén III. helyezést ért el az etűd kategóriában, a 7. Savaria Filmszemlén pedig különdíjat nyert.

„A legutóbbi videónk a Búcsú címet kapta, de később úgy gondoltuk hogy ez a szó túlságosan végleges jelentéssel bír, miközben az ősz búcsúja sosem végérvényes. Nem kizárólag a cím változott, néhány új jelenet is bekerült az összeállításba az előző verzióhoz képest. Mi most ezzel a klippel búcsúzunk tőletek, de az elköszönésünk éppúgy csak átmeneti, miként a táj búcsúzik a bőség időszakától.”

Operatőrök: Farkas Péter, Keresztúri Ferenc 
Szerkesztő: Keresztúri Ferenc

Érdekel, miként gondolkodik a hazai természetfilm-rendező? Olvasd el Keresztúri Ferenccel készített interjúnkat: Az egyetlen biztos megtérülése a munkánknak a nézőink szeretete.

Nézd meg az Aranyhegy Filmműhely további csodás természetfilmeit is!

Aranyhegy YouTube-oldal
Aranyhegy Facebook-oldal

Sós Dóra Gabriella írása

Kiemelt kép: Farkas Péter