Szívmelengető történetek az év legvarázslatosabb időszakára

Három könyvsorozat gyerekeknek, amit jó szívvel ajánlunk a fa alá.
család olvas

Karácsony közeledtével minden olvasó családnál kulcskérdés, hogy milyen könyv kerüljön a fa alá, amit a gyerekek szívesen hallgatnak, olvasnak majd, és ami megfelel a szülők elvárásainak is mind szövegileg, mind képileg. Valljuk be, elég nehéz döntés előtt állnak a szülők, ha minden kritériumnak meg akarják feleltetni a könyveket.

Ebben az ajánlóban három sorozatot javaslok a fa alá, melyekről korábban már olvashattak a magazinban, és mindet jó szívvel ajánlom, mert tudom, hogy minden tekintetben hozzák a kívánt színvonalat, és nem fognak csalódást okozni.

Shona Innes Ölelj meg! sorozata

A gondolatok kertje
Kép forrása: Pagony.hu

A Pagonynál kapható A család olyan, mint a süti, és Az élet olyan, mint a szél című kötetek, ezek mellett pedig viszonylag friss megjelenés a sorozat két további része, A gondolatok kertje és A rosszkedv olyan, mint egy felhő.

A szakértő, gyerekpszichiáter szerző alkotta mesék segítő történetek, melyek gyerekek és felnőttek számára egyaránt segítenek. Kinyitva a könyvet, a szülők várva várt iránymutatást kapnak, aminek köszönhetően úgy segíthetik át saját gyermekeiket nehéz helyzeteken, szituációkon, hogy közben a lehető legtöbb támogatást nyújtják. A gyerekek így azoktól kapják meg a szükséges támogatást, akiktől azt a leginkább várják, akik a legközelebb állnak hozzájuk, mindezt szakszerűen, mesébe ágyazva.

Lanczkor Gábor: Gúfó-sorozat

Gúfó a csillagok között
Kép forrása: Foxbooks.hu

Gúfó, a bagolyfióka érdekesebbnél érdekesebb kalandokba keveredik, egyszer a gombákkal, másszor a fákkal. A gyerekek és felnőttek számára egyaránt vicces, érdekes történetek garantálják a jókedvet, remek alapjai a mókázásnak; Takács Mari részletgazdag, böngészhető illusztrációi pedig csak tovább fokozzák az élményt.

Nem karácsonyi könyvek, mégis gyermekkorom ünnepi reggeleit juttatja eszembe, mikor a téli szünetben sokáig ágyban maradtunk, összebújva a szüleimmel, a testvéremmel, mesét hallgattunk és játszottunk.

Szegedi Katalin: Lenka és Palkó könyvek

Lenka és Palkó
Kép forrása: Moly.hu

Egész évben fontos a szeretet, a gondoskodás, az érzékenyítés, de karácsonykor valahogy könnyebb utat találni a szívekhez, még fontosabb, hogy segítsük, és ne bántsuk még többet egymást.

Lenka és Palkó barátsága különcségükön alapszik: Palkó cingár, szemüveges kisfiú, Lenka pedig duci kislány. Egyiküknek sincsenek barátai, társaik kinevetik, gúnyolják, kirekesztik őket. A két gyermek barátsága megtanítja, mennyire fontos az elfogadás, és hogy a furcsaságok ellenére mindenkiben találhatunk olyan tulajdonságot, ami miatt szerethető.

Bármelyik fenti könyvet a fa alá rejtve, biztosak lehetünk benne, hogy a legfontosabb dolog teljesülni fog: a család kellemes, minőségi időt fog együtt eltölteni.

Hacskóné Bezzeg Alexandra írása

Kiemelt kép forrása: Artem Podrez (Pexels.com)