Életünk szuperhősei: az apák

Tudjunk meg többet arról, hogyan vélekednek a férfiak az élet olyan nagy dolgairól, mint az apaság, a férfiszerepek, a meddőség vagy az abortusz.
apák interjúi

Mindenki életében fontos szerepet töltenek be a szülei, hiszen jó esetben ők jelentik azt az elsődleges teret, ahol a gyermek a legtöbb szabályt, viselkedési normát, az élethez szükséges ismereteket biztonságos körülmények között elsajátíthatja. Más szerepet tölt be az anya és más feladataik vannak az apáknak. A lényeg mégis az, hogy az ő jelenlétük – vagy jelen nem létük – ugyanolyan meghatározó a gyerekek életében, mint az anya jelenléte, mégis sokszor felejtkezünk el róluk.

Mindenkinek van valamilyen élménye az édesapjával kapcsolatban: van, aki úgy véli, szeretne olyan jó apává válni, mint az övé volt annak idején, más pedig listát vezet mindarról, mit fog másképp csinálni, mikor eljön az ideje. Mi ezekre az elhatározásokra, élményekre, gondolatokra, reményekre és kudarcokra (reméljük ebből lesz a legkevesebb) vagyunk kíváncsiak. Szeretnénk jobban megismerni a szűkszavú, a csendben szenvedő, a bátor, a leendő és a hős apukákat is, mindannyiótokat, akik minket olvasnak!

Összeállítottunk nyolc kérdőívet, hogy minél többet tudhassunk meg arról, hogyan vélekedtek az élet nagy dolgairól, mint az apaság, a férfiszerepek, a meddőség vagy az abortusz. Ha van kedved, válaszd ki a kérdőívek közül azokat, amelyek a legtöbbet mutathatják meg belőled a világnak! Hadd lássa mindenki, mekkora hősök az apukák!

Íme, a nyolc kérdőív, melyek közül választhatsz – ha kedved tartja, akár többet is:

Apáink: példakép vagy valóság

Férfiszerepek

Ha én apa leszek (apák és jövendőbeli apák elképzelései)

Milyen az élet gyerekkel?

Ha nem lehetek apa – meddő párok

Apák válás után

Mozaikcsaládban az élet

Megosztó kérdések: örökbefogadás, mostohaszülők, abortusz, meddőség

Köszönjük: a Tudaton csapata

Kiemelt kép: Ketut Subiyanto/Pexels

hirdetés