Durgó Nikolett

Kaposvári születésű vagyok. A párommal több mint egy éve Németországban élünk, jelenlegi tanulmányaimat azonban Magyarországon végzem. Nagyon szeretem az állatokat, ezért is választottam olyan pályát magamnak, amelyben örömömet is lelem, és még közelebb visz az élővilághoz. Állatorvosi asszisztensnek tanulok, közben tartalékos katona vagyok, lassan 5 éve. Az életemben fontos szerepet játszik a média és a kommunikáció. Középiskolai és felsőoktatási tanulmányaimat is ebből végeztem el.

Szabadidőmben, ha csak tehetem, olvasok, festek, bővítem a tudásomat az idegennyelv, pszichológia, környezetvédelem és állatismeret terén. Imádok utazni, új helyeket, embereket, kultúrákat megismerni. Célom, hogy (ha erre lehetőségem adódik a jövőben) minél több helyre eljussak a világban. Példaképem többek között David Attenborough, akinek könyvei és filmjei motiváltak arra, hogy felszólaljak az élővilág érdekében.

Úgy vélem, az emberek közös erővel jobbá tehetik a világot. Amikor valaki megkérdezi, miért szeretek segíteni az állatokon, és miért viselem magamon a sorsukat, csak annyit mondok: „én tudok beszélni, az állatok nem”.

További információ: Nikolett Instagram oldala

Nikolett cikkei:

„Az emberek nem is sejtik, mennyit tanítanak nekik az állatok”
Egy polip és egy ember különleges barátságáról
Hogyan gondozzunk egy árva kisállatot?
Valóban létezik fenntartható halászat?
Zero waste: Avagy hogyan vágj neki a hulladékmentes életnek?