Segítsünk Zsuzsáéknak!

Csatlakozz Anikó karácsony előtti gyűjtéséhez! Egy bajba jutott család közüzemi tartozását csökkentheted ezzel.
segítség

Idén a karácsonyt megelőző gyűjtésem nem óvodának vagy iskolának szól, hanem közvetlenül egy bizonyos családnak. Ti is bekapcsolódhattok, hogy közösen segíthessünk nekik. Ismerjétek meg Zsuzsa és családjának történetét!

A napokban egy, a közvetlen közelünkben élő hölgy történetére kaptam fel a fejem. Ismerem jó ideje, kollégák is voltunk. Szorgalmas, mindig bejár dolgozni, és igyekszik a munkáját maximálisan ellátni. Ötvenes éveiben járó nő, bérlakásban élt eddig egyedül… A hét eleje óta hozzáköltözött lánya is a két gyermekével.

Zsuzsa gyakorlatilag teljesen eladósodott, és veszélybe került a lakás fenntartása, valamint lánya és unokái megélhetését is meg kell oldaniuk közösen. Munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű a korából és faji hovatartozásából adódóan. Tavaly még egy másik cégnél dolgozott a vendéglátás területén, amit jócskán megszabdalt a vírus. A lehetőségek korlátozottak lettek, a munkaadója majdnem felére csökkentette addigi fizetését, ám Zsuzsa kényszerből maradt azért a kevés pénzért is. Ekkor kezdett el tönkremenni, amit tetézett édesanyja halála is, melyet saját költségen fizetett, és csupán egy kis részét fedezte az önkormányzati hozzájárulás.

Jelenleg négyük számára nyújt otthont az a lakás, amely veszélyeztetetté vált a felhalmozódó közüzemi számlák miatt. Lánya szintén nem számíthat senkire anyján kívül, az unokák sokszor betegek, ez nehezíti édesanyjuk munkába járását is, ezzel újabb nehézséget előidézve a mindennapokban.

Mindketten becsületesen dolgoznak, mindketten alacsony végzettségűek, és emiatt nem vagy csak nagyon nehezen tudnának váltani. Jelenlegi keresetük éppen elegendő lehetne hétről hétre élni, ám a jelentős tartozást/elmaradást – amelynek összege közel 500 000 forintra rúg – csak tolják maguk előtt minden hónapban.

Arra gondoltunk, hogy ennek a két nehéz sorsú, küzdelmekkel teli életet élő nőnek, anyának és gyermekiknek/unokáiknak jobb sorsot szánunk a jövő évtől, így szeretnénk karácsonyig összegyűjteni és közvetlenül a tartozás csökkentésére befizetni a szükséges összeget! Kérlek titeket, hogy segítsetek minket ebben!

ÍGY SEGÍTHETSZ

A gyűjtés és segítség nulladik lépése: vegyük fel a kapcsolatot e-mailen keresztül!
Ide írj: Pázmándi Anikó, karacsonyicsoda2021@gmail.com

Aki szeretne hozzájárulni a teljes tartozás kifizetéséhez, az a konkrét számlaszámokra is utalhat, így direkt megtörténik a megfelelő helyre való fizetés. Akik pedig kisebb összegeket utalnak, azokat szeretném egy listán vezetni, hogy láthassuk az eddig befolyt összeget, és a díjbeszedővel, valamint végrehajtóval is rendszeres kontaktban tudunk maradni.

Természetesen az így csökkentett költség még nem jelenti a teljes felszámolását, de a fizetési együttműködésben így ti is segítő jobbot nyújthattok, ami könnyíti a továbbiakban a lehetséges problémák közös megoldását. Kérek mindenkit, hogy írjunk sorsot ezzel a közös összefogással, és teremtsünk ennek a két nőnek, a két gyermeknek egy új lapot az életük könyvében!

Kérem, hogy utaláshoz írjatok nekem, megadom a nevet és a szolgáltató számlaszámát, valamint a közleményt! Köszönöm előre a segítséged, és azt is, ha szólsz barátaidnak!

Pázmándi Anikó

Kiemelt kép: Monstera (Pexels)