Saáry Lilla

Saáry Lilla

„Túl sokat beszélek a szexről.”

Pszichológus vagyok, szexuálpszichológiai és párterápiás fókusszal. Az érdeklődésem középpontjában a szokatlan szexuális viselkedések, vagyis a BDSM és a fétisek állnak: a BA-szakdolgozatom keretében is a magyar kink szcénát kutattam, hosszú távú célom pedig az, hogy kinktudatos terapeutává képződjek. Szeptemberben kezdem meg a londoni Contemporary Institute for Clinical Sexology Diploma in Clinical Sexology képzését.

2016 óta magam is a budapesti kink szcéna része vagyok. 2017-től kezdődően minden évben tolmácsként vettem részt a HunConon, azaz a magyarországi BDSM-konferencián, 2021-ben pedig – ha végre megtarthatjuk a konferenciát – előadóként veszek majd részt rajta, többek között az autentikus női dominanciáról beszélek majd. Oktattam a 2020-as Blue Velvet BDSM-Fetish Trainingen, valamint kink témájú szexedukációs foglalkozásokat tartok.

Ezenkívül volt már lehetőségem meghívott előadóként középiskolai szexuális felvilágosítást is tartani; ezt a tevékenységet szívesen folytatnám, mert úgy gondolom, a fiatalok megfelelő felkészítésével és tanításával sokféle felnőttkori szexuális és párkapcsolati probléma megelőzhető lenne. A munkám során kulcsfontosságúnak tartom az elfogadó, illetve befogadó attitűdöt, a kliensközpontúságot és a kölcsönös beleegyezésről szóló ismeretek átadását.

További információ:

Saáry Lilla pszichológus Facebook-oldala
Weboldala ide kattintva tekinthető meg

Lilla cikkei:


#Bevállalom (olvasóink kérdezték)
A szüzesség elvesztésének mítosza – tabudöntés pszichológus fejjel
Mire is vágyom igazán?
Szexsűrűség: ciki vagy nem ciki a heti két alkalom?
Szexuális felvilágosítás: rosszul csinálod
Akarom, nem akarom: különös szexuális vágyak