Meditációval járó kihívásaim

Domján Julcsi tapasztalatai a 40 napos kundalíni jógameditációról
kiemelt meditáció

Ismét elvégeztem egy 40 napos kundalíni jógameditációt. Nem volt egyszerű a témája, így a hozadéka sem. Cikkemben megosztom veletek a tapasztalataimat, tanulságaimat, amikkel bátorítanálak titeket is erre a fajta kikapcsolódásra.

Már túl vagyok egy 40 napos meditáción, és augusztus elején egy újabbat kezdtem el gyakorolni, aminek a hétvégén lett vége. Ennek a meditációnak „Maszkunk megtörése” a neve. Életünk során rengeteg álarcot húzunk magunkra, többnyire azért, hogy megóvjuk magunkat az esetleges traumáktól, csalódásoktól. Ezek észrevétlenül dolgoznak bennünk és velünk, illetve elhitetik, hogy értünk, pedig hosszú távon ennek a végeredménye, hogy eltávolodunk önmagunktól. A meditáció támogat abban, hogy meghalljuk saját hangunkat, sőt mi több, képviselni is tudjuk azt. Részletesen itt találtok róla információt.

40 nap egyébként nem elég teljesen arra, hogy lebontsuk az összes falat körülöttünk, mégis segít az önreflexióban és abban, hogy közelebb kerüljünk esetleges elakadásinkhoz, és elinduljunk az önismeret útján. Jöjjenek a tapasztalatok!

Domján Júlia beszámolójának folytatását a Kollektív Magazin oldalán olvashatod tovább. >>

Fotó: Ksenia Makagonova on Unsplash

Kiemelt kép: Zoltan Tasi on Unsplash