Kayne, aki mindenkinek a kezét nyújtotta

Az SBSK-csatorna újabb megható videósorozata egy bátor fiú végső harcáról

Kayne-t egy DIPG nevű, operálhatatlan, rákos agytumorral diagnosztizálták 2017-ben. A soron következő 8 videóban az ő hihetetlen lelkierejét, bölcs gondolatait és az őszinte, mély szeretet példáit követhetjük nyomon.

(A videók magyar felirattal megtekinthetők.)

Kayne családjával egy további interjú is készült két évvel később, amelyben többet megtudhatunk arról, hogy miként változott az elképzelésük a történtekről és a gyászról az idő elteltével, ám sajnos ehhez nincs magyar felirat. Fontosnak tartották kiemelni, hogy a gyásznak nincsenek szabályai, és az elhunyt említését nem kell tabuként kezelni, mert a fájdalom anélkül is mindig ott van, ahogy a szép emlékek is, és a közös emlékezés segít a feldolgozásban és az elengedésben.

Történetével arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy bármelyik embertársunknál folyhatnak olyan egészségügyi küzdelmek, láthatatlan harcok, amelyekről akár nem is tudunk, ezért merjünk kérdezni, legyünk tekintettel egymásra, és nyújtsunk segítő jobbot, ha tudunk.

Az SBSK, azaz Special Books for Special Kids egy 2016-ban alapított szervezet, amely az emberi kondíciók sokféleségének normalizálására törekszik. Chris Ulmer, és partnere, Alyssa változatos diagnózisokkal rendelkező emberekkel készítenek interjút, hogy megismerhessük, milyen az élet az ő szemszögükből: mit szeretnének, hogy mások tudjanak róluk, milyen álmaik és vágyaik vannak, és milyen nehézségekkel szembesülnek.

SBSK-felületek:
Weboldal
YouTube
Facebook
Instagram

Sós Dóra Gabriella

Kiemelt kép: Cody Board (Unsplash.com)