Intim megoldások

Minden, amit a menstruációs kehelyről tudni érdemes

Menstruáció, havi vérzés, menzesz, havibaj, nehéz napok, piros betűs ünnep. Hogy éppen hogy hívjuk, erősen függ szubjektív élményeinktől. 

Létezik egy eszköz, az úgynevezett menstruációs kehely, amellyel a nők számára sokkal kényelmesebbé tehetők ezek a napok. Hosszú távon jóval megfizethetőbb a használata, mint a hagyományos tamponoké vagy betéteké, az intim egészséget is védi, valamint a környezetet sem szennyezi úgy, mint az említett eldobható alternatívák, mégis sokan óvakodnak kipróbálni. 

Nem új találmány, már a 30-as években szabadalmaztatták az első típusokat, azonban a 2010-es évekig kellett várni, hogy jobban a köztudatba kerüljön.

A legtöbb nő a menstruációs kehelyről az internetről vagy ismerősöktől hall, nem pedig a tévében szokásos reklámokból. Ez lehet, hogy többek között amiatt van, hogy a vállalatok számára nehéz lehet profitálni ebből a termékből, mivel egyetlen menstruációs kehely akár öt évig vagy tovább is kitart. 

Szerencsére egyre több magyar nyelvű ismeretterjesztő anyag érhető el a témában, mi most egy YouTube-videót szeretnénk ajánlani, amely könnyed, személyes hangvételben, de minden fontos információt közöl annak érdekében, hogy ne kezeljük tabuként a modern menstruációs eszközök témáját.

Schnebli Barbi, a környezettudatos életmóddal kapcsolatban oszt meg YouTube-csatornáján tartalmakat. A menstruációs kehellyel kapcsolatos videóját itt nézhetitek meg:

Hadházy Sára írása

Kiemelt kép forrása: Sora Shimazaki (Pexels.com)