Halloweenre vagy nem halloweenre, de öltözzünk be!

Inspirációk kosztümkedvelőknek

Halloween ünnepére mondhatjuk, hogy meghódította a világot. A leginkább amerikai filmekből ismert szokás az utóbbi években nem egy európai országban terjedt el. Eredetét tekintve ősi kelta gyökerekből kialakult, autentikus ír ünnepről beszélhetünk, mely 1840 körül lett exportálva Észak-Amerikába, hogy mainstream sorsot teljesítsen be később, amikor is sok elszegényedett ír földműves vándorolt ki Írországból.

A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei kísértés céljából vagy akár azért, hogy beköltözzenek az élők testébe, visszatérnek. Ezt elkerülendő, félelmükben öltöttek magukra a kelták különféle álcázó, ijesztő maskarát, így akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. 

A halloweenpartikkal, vagyis az angolszász kultúra térhódításának eme jelképével hazánkban még sokan nem szimpatizálnak. De ha Te, olvasónk, tervezel beöltözni idén, vagy úgy általában inspirálódnál jelmez téren, akkor bátran görgess tovább.

Találtunk az Instán néhány szuper klassz beöltözős ötletet kicsiknek és nagyoknak:

Merrilee Liddiard jelmez-alkotásai nem csak gyerekeken mutatnának szépen!

Molylepke kartonszárnyakkal
Ez a nyomtatópapír paróka mennyire cuki!
Ez a tortajelmez elsőre lehet, hogy nem ijesztő, de ha kontextusba helyezzük, pl. fitneszklubba szervezett halloweenbuli esetén már lehet, hogy az 😉

Felnőttesebb, haute couture jellegű darabokat álmodhatunk meg magunknak roarvale Instagram képeit nézegetve:

Mondjuk itt azért praktikus, ha van otthon egy 3D nyomtatónk
Egy ‘irkafirka’-ruha esetleg?
Kalap jellegű megoldások

Kiemelt kép: Daisy Anderson fotója a Pexels oldaláról.

Szerző: Hadházy Sára

pályázat