Ha igazán csokis finomságra vágynál: Tripla csokis csiga

A házi kakaós csiga egyik legjobb alternatívája Tóth Tamarától. Kóstoljátok meg!
Tripla csokis

Ezt a finomságot csokoládérajongóknak kötelező kipróbálni! Krémes, puha desszert egy isteni kelt tésztából, amitől garantáltan ínycsiklandó illatok lengik majd be a konyhát. Az elkészítés pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Mutatjuk, hogyan csináld!

Tészta: 

  • 43 dkg liszt 
  • 2,5 dl növényi vagy tehéntej
  • 7 dkg olvasztott margarin 
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag instant élesztő 
  • 6 dkg cukor 

Töltelék: 

  • 7 dkg cukor
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 6 dkg olvasztott margarin 
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé 

Csokoládé ganache: 

  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 2 dl növényi vagy állati habtejszín 
Tripla csokis csiga

Elkészítés:

A tésztához minden alapanyagot egy tálba teszek és kézzel vagy géppel simára dagasztom. Egy órán át kelesztem.  Amíg a tészta pihen, lereszelem az étcsokit és félreteszem. Az olvasztott margarinnal elkeverem a kakaóport és a cukrot. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a csokis töltelékkel, majd rászórom az étcsokit. A két végét felhajtom, és a hosszabbik felétől indulva feltekerem. 12 darab egyenlő méretű csigát vágok. Egy tepsire helyezem őket, és még húsz percet kelesztem. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm. Az öntethez felforralom a tejszínt, ráöntöm a csokoládéra, majd csomómentesre kikeverem. Ha megsült a csiga, az öntettel tálalom. 

Tripla csokis csiga

A képek és a recept a szerző tulajdonát képezik.

Tóth Tamara receptje

Munkatársat keresünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.