Ezt a finomságot csokoládérajongóknak kötelező kipróbálni! Krémes, puha desszert egy isteni kelt tésztából, amitől garantáltan ínycsiklandó illatok lengik majd be a konyhát. Az elkészítés pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Mutatjuk, hogyan csináld!
Tészta:
- 43 dkg liszt
- 2,5 dl növényi vagy tehéntej
- 7 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag instant élesztő
- 6 dkg cukor
Töltelék:
- 7 dkg cukor
- 1,5 dkg kakaópor
- 6 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
Csokoládé ganache:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl növényi vagy állati habtejszín
Elkészítés:
A tésztához minden alapanyagot egy tálba teszek és kézzel vagy géppel simára dagasztom. Egy órán át kelesztem. Amíg a tészta pihen, lereszelem az étcsokit és félreteszem. Az olvasztott margarinnal elkeverem a kakaóport és a cukrot. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a csokis töltelékkel, majd rászórom az étcsokit. A két végét felhajtom, és a hosszabbik felétől indulva feltekerem. 12 darab egyenlő méretű csigát vágok. Egy tepsire helyezem őket, és még húsz percet kelesztem. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm. Az öntethez felforralom a tejszínt, ráöntöm a csokoládéra, majd csomómentesre kikeverem. Ha megsült a csiga, az öntettel tálalom.
A képek és a recept a szerző tulajdonát képezik.
Tóth Tamara receptje