Ez a répatorta mindent visz!

Nemcsak ízekben zseniális, hanem látványban is egészen egyedi és modern. Ez tetszeni fog!
Répatorta

Nem sütöm el a klasszikus „répatorta van?” kezdetű viccet, pedig van. De még milyen! Szaftos, ízes, vegán! Az a legjobb benne, hogy nem kell sokat mosogatni, minden mehet a tálba és csak keverni kell. A díszítésnél pedig szárnyalhat a fantáziátok.

A tészta hozzávalói:

  • 200 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 közepes alma reszelve (nagy lyukon) 
  • 1 nagyobb répa reszelve (kis lyukon)
  • 200 ml narancs/mandarinlé
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. útifű maghéj
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 nagy marék dió aprítva (kb. 70 gramm)
  • fahéjjal és szerecsendióval tovább díszíthetjük

Az elkészítés, mint mondtam, pofonegyszerű. A hozzávalókat kimérjük és mindent összekeverünk egy tálban. 170 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 35-40 percig sütjük. 

Répatorta

A tetejére a krémhez:

  • 250 g vegán mascarpone
  • 100 ml növényi habtejszín (fixálós)
  • 1 ek. porcukor
  • fél lime leve és héja

Itt sem teszünk másként, mint az előbb. Mérjük ki a hozzávalókat és egy erre alkalmas tálban habosítsuk ki habverővel a legmagasabb fokozaton.
Narancsos baracklekvárt használtam a díszítéshez.

Répatorta

Tipp: habcső hiányában csak simítsuk a krémet a kihűlt sütemény tetejére, a lekvárt kissé melegítsük meg és kanállal csurgassuk rá! Megszórhatjuk dióval is, nem rontja el. 

Paul-Boros Rita képei és receptje