Vegán, kekszes sajttorta

Téli hangulatot idéző kekszes sajttorta, ami ráadásul vegán.
Kekszes sajttorta (vegán)

Még nyakunkon az ősz, ám a boltokba már beszivárgott a karácsony. Nekem ugyan kicsit korai, de nagyon megörültem az illatos keksznek és krémnek, amelyek a mai süti, a kekszes sajttorta főszereplői. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Egyes hozzávalók mellé megadtam az ajánlott (vegán) termék pontos márkáját, mert másképp elég nehéz lenne körülírni őket. Lehet persze más, a diétába/életmódba illeszthető termékkel is helyettesíteni.

Csak kreatívan, mert ez erről szól! 🙂

Ezek a mini tortaformák nekem hatalmas kedvenceim, de tudom, hogy nincs otthon mindenkinek ugyanilyen. Egészen nyugodtan el lehet készíteni az édességet nagy pite- vagy tortaformában.

Csini süti mellé csini kiskanál dukál!

Hozzávalók:

Tészta:

– 150 g omlós keksz (a Spekulatius márkát javaslom)
– 50 g vegán margarin

Krém:

– 200 g vegán, mascarpone jellegű krém (a Schlagfix márka a tuti befutó)
– 3 db keksz (ismét jó barátunk, a Spekulatius siet a segítségünkre) 
– 3 ek. porcukor 
– fél citrom leve
– 1 dl fixálós vegán habtejszín
+ Spekulatius krém díszítésnek

Vendégvárónak is tökéletes!

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a kekszet összetörjük, átszitáljuk, és olvasztott margarinnal elkeverjük. A masszát a tartformába nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe. 

A krémhez a kekszet szintén összetörjük, és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük. Robotgéppel kihabosítjuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá cukrot, vagy helyette akár egy keveset a Spekulatius krémből.

A formákból óvatosan kivesszük a kekszes kosárkákat, és megtöltjük a krémmel, végül a kissé megmelegített Spekulatius krémmel díszítjük.

Hát nem imádni… akarom mondani ennivalóak?

Jó étvágyat hozzájuk!

A recept megálmodója, a fotók készítője: Paul-Boros Rita