Ha nem szeretnél sokat bajlódni a konyhában, mégis valami édesre vágysz, ez az egyszerű muffin tökéletes választás lehet akár reggelire, tízóraira is. Nemcsak akkor, ha vegán vagy, hanem tej- és tojásérzékenyeknek is kötelező kipróbálni! Olyan egyszerű, hogy mire elkezded, szinte már kész is vagy vele!
Hozzávalók:
- 2,5 dl növényi tej (én mandulatejet használtam)
- 1 dl olaj
- 15 dkg kristálycukor
- 3 teáskanál citromlé
- 3 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 28 dkg érett banán
- 29 dkg liszt
- 10 dkg étcsoki
Először a cukrot elkeverem az olajjal, a mandulatejjel, a citromlével és a vanília aromával. A liszthez hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát. Az érett banánt apró, az étcsokit pedig durvább kockákra vágom. A lisztet fokozatosan hozzáteszem a masszához, végül belekeverem a banán- és a csokikockákat is. Ezt a teljes adagot 12 felé osztom, ami éppen kitölt egy muffinformát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Szerző: Tóth Tamara
A képek a szerző saját tulajdonát képezik.