Vegán banános-csokis muffin

A banán és a csoki mindig is jó páros volt, pláne így van ez egy vegán muffinban!
Vegán banános-csokis muffin_kiemelt kép

Ha nem szeretnél sokat bajlódni a konyhában, mégis valami édesre vágysz, ez az egyszerű muffin tökéletes választás lehet akár reggelire, tízóraira is. Nemcsak akkor, ha vegán vagy, hanem tej- és tojásérzékenyeknek is kötelező kipróbálni! Olyan egyszerű, hogy mire elkezded, szinte már kész is vagy vele!

Vegán banános-csokis muffin
A csoki és a banán tökéletes párosítása.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl növényi tej (én mandulatejet használtam)
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg kristálycukor 
  • 3 teáskanál citromlé 
  • 3 teáskanál vaníliaaroma 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 
  • 28 dkg érett banán
  • 29 dkg liszt 
  • 10 dkg étcsoki 
Vegán banános-csokis muffin
Ennyi hozzávalóból éppen 12 muffinunk lesz.

Először a cukrot elkeverem az olajjal, a mandulatejjel, a citromlével és a vanília aromával. A liszthez hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát. Az érett banánt apró, az étcsokit pedig durvább kockákra vágom. A lisztet fokozatosan hozzáteszem a masszához, végül belekeverem a banán- és a csokikockákat is. Ezt a teljes adagot 12 felé osztom, ami éppen kitölt egy muffinformát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Szerző: Tóth Tamara

A képek a szerző saját tulajdonát képezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.