Whoopie pie, avagy a dundi Oreo (vegán)

Dolce vita Boros Ritával

Korábban is készítettem már ezt a sütit, de akkor a szénhidrát minimalizálása volt a szempont. Ez most tej-, tojás- és szójamentes.

A tészta hozzávalói:

  • 15 dkg puha, vegán margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 120 ml növényi tej
  • 50 ml hideg presszókávé (vagy ennyivel több tej)
  • 1 ek semleges ízű olaj
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg natúr kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk vaníliakivonat

A margarint és a porcukrot alacsony fokozaton kihabosítjuk a porcukorral, utána az olajjal, végül az összes többi hozzávalóval.

Az elkészült tésztát habzsákba tesszük, és sütőpapírra kb. 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A csúcsukat nedves ujjal óvatosan lenyomkodjuk.

180 ℃-on, hőlégkeveréssel kb. 10-12 percig sütjük, és rácson hűtjük ki.

(Nekem így 3 tepsivel lett, de oldalra nem terülnek annyira, így nem kellett volna ennyire szellősen tenni őket.)

A krém:

1 csomag főzős, vaníliás pudingporból, 2 ek. cukorból és 250 ml kókuszos főzőkrémből pudingot készítünk.

Amikor kihűlt, összeforgatjuk 1,5 dl felvert növényi habbal (Meggle decor vagy kókusz/rizshab, de utóbbiaknál használjunk fixálót).

Az elkészült krémmel megtöltjük a kihűlt tésztahalmokat.

Tálalhatjuk natúran, cukorkába vagy épp csokiba forgatva. Használhatunk csokis pudingot is az alaphoz, nem rontja el.

Édes életre fel! 🙂

Paul-Boros Rita képei


További információ: Paul-Boros Rita receptoldalán

Paul-Boros Rita receptje