Korábban is készítettem már ezt a sütit, de akkor a szénhidrát minimalizálása volt a szempont. Ez most tej-, tojás- és szójamentes.
A tészta hozzávalói:
- 15 dkg puha, vegán margarin
- 15 dkg porcukor
- 120 ml növényi tej
- 50 ml hideg presszókávé (vagy ennyivel több tej)
- 1 ek semleges ízű olaj
- 25 dkg liszt
- 5 dkg natúr kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 kk vaníliakivonat
A margarint és a porcukrot alacsony fokozaton kihabosítjuk a porcukorral, utána az olajjal, végül az összes többi hozzávalóval.
Az elkészült tésztát habzsákba tesszük, és sütőpapírra kb. 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A csúcsukat nedves ujjal óvatosan lenyomkodjuk.
180 ℃-on, hőlégkeveréssel kb. 10-12 percig sütjük, és rácson hűtjük ki.
(Nekem így 3 tepsivel lett, de oldalra nem terülnek annyira, így nem kellett volna ennyire szellősen tenni őket.)
A krém:
1 csomag főzős, vaníliás pudingporból, 2 ek. cukorból és 250 ml kókuszos főzőkrémből pudingot készítünk.
Amikor kihűlt, összeforgatjuk 1,5 dl felvert növényi habbal (Meggle decor vagy kókusz/rizshab, de utóbbiaknál használjunk fixálót).
Az elkészült krémmel megtöltjük a kihűlt tésztahalmokat.
Tálalhatjuk natúran, cukorkába vagy épp csokiba forgatva. Használhatunk csokis pudingot is az alaphoz, nem rontja el.
Édes életre fel! 🙂
Paul-Boros Rita képei
További információ: Paul-Boros Rita receptoldalán
Paul-Boros Rita receptje