Amióta megszületett a kislányom, csak egészséges édességek kerülnek az asztalra. Ez a recept szerintem tökéletes, másnapra is finom puha marad a kuglóf tésztája, így nyugodtan reggelizhetünk és uzsonnázhatunk is belőle.
Hozzávalók egy kisebb szilikon kuglófformához:
- 80 g olvasztott vaj
- 50 g nádcukor
- 200 g túró
- 60 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g darált mandula
- 2 db tojás
- 25 ml bio narancslé (kb. fél narancs leve)
- 2 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a mandulával, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat keverjük ki a cukorral és egyenként adagoljuk hozzá a többi hozzávalót.
Kivajazott szilikonformába kanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Formában hagytam kihűlni, így nem esik össze a tészta. Próbáljátok ki ti is!
A recept megálmodója: Kindla-Pap Kitti
A cikkben szereplő képek és a kiemelt kép a szerző tulajdonát képezik.