Természet adta, egyedi látásmód

Csodákkal teli természetfotók és fraktálképek a világról Forestia Arts lencséjén át. Képgaléria.

Forestia Arts fotósa, Havas Eszter elképesztően pezsgő személyiség, aki körül mindig történik valami meghökkentő. Jelenleg épp Hollandiába költözik, random zöldre festette a haját, de volt ő már BKK-ellenőr és sámándobos énekesnő is. Utóbbi projektjével nem hagyott fel, emellett csodás fotókat készít, eseményeket és pillanatokat dokumentál, vagy épp könyvborítók portréit fotózza.  

Forestia Arts, azaz Havas Eszter

Fő témái a természetfotók, de elmondása szerint a varázsvilágok bemutatása a profilja. Szeret dupla, illetve több expozíciós képeket létrehozni. Lelkének egy-egy lenyomatát jeleníti meg ezekkel, olyan egyedi hangulatot hoz létre kreálmányaival, amelyek a monitor vagy kép elé szegezik a műélvezőt.  

Emellett az anyaság, az emberek belső szépsége foglalkoztatja – persze a szó nem pszichopatologikus értelmében. Erdőkben rendszeresen előfordul gépeivel, de elhagyatott helyeket is fotózott már. Egy Canon 5D Mark1 fényképezőgép az egyik legjobb barátja egy 85mm-es objektívvel, illetve egy Canon 70D, ami 50mm és 24 mm-es objektívekkel kíséri el útjaira. Elmondása szerint szakmailag szeretne még fejlődni, hiszen mindig van hová, bár kisiskolás korától jár fotós táborokba vagy képzésekre, és már akkor is mondták a képeit látva, hogy szeme van az ilyesmihez.  

Technikailag módosított fotóin rendre megjelennek a fraktálok, számára ezek a végtelenség szimbólumai.  

 “Ezek önmagukból induló és érkező mintázatok, valahogy úgy, ahogy mi is: bennünk kezdődik és ér véget minden.“ 

Eszter szerint egy fotós sokszor látja a dolgokat vagy az embereket egyfajta kisugárzó szépséggel, amit önmaguk sokszor nem is vesznek észre.

“Egy fotós képes a leghétköznapibb dolgokat is gyönyörűnek vagy érdekesnek láttatni. A fotós egy csatorna, egy tükör.” 

„A fotós egy csatorna, egy tükör.”

A Forestia Arts további kreatív fotói Eszter Instagramján és a Facebookon is elérhetőek.

Kiemelt kép: Havas Eszter: Brilliáns
A cikkben felhasznált fotók természetesen Havas Eszter képei.

Mácsadi Anni cikke