A trüffel egy német szó, szarvasgombát jelent. Mi köze van hát ehhez a csodás édességhez? A formáján kívül (szerencsére vagy sajnos, attól függ, kit kérdezünk) nem sok. Az ünnepi időszak klasszikus ízeiben pompázik ez a narancsos trüffel. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 20-25 darabhoz:
- 3 tojás
- 60 g cukor
- 70 g liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + ami a forgatáshoz kell
- 3-4 evőkanál narancslekvár

A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. A felvert fehérjét óvatosan a sárgájakrémhez forgatjuk, végül belekeverjük a kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A kész piskótát kézzel, vagy késes aprítóval morzsás állagúra dolgozzuk, összegyúrjuk annyi narancslekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gömböket formázunk, majd kakaóporba forgatjuk.
Kínáló tálcára sorakoztatjuk a kész trüffel golyókat, így tálaljuk.

További receptekért látogass el a Városi Konyha Blog oldalára!
A receptben szereplő képek a szerző saját tulajdonát képezik.
Kiemelt kép forrása: Einladung_zum_Essen / pixabay.com