Mészáros Eszter

Mészáros Eszter
Mészáros Eszter

Hiszek abban, hogy nehézségeink áthidalásában, önmagunk mélyebb megértésében könnyebbséget jelent, ha gondolatainkat, érzelmeinket, aggályainkat őszintén megoszthatjuk valakivel, aki minden érzékszervével jelen van számunkra, nem ad kéretlen tanácsot, és elfogad minket úgy, ahogy vagyunk.


Mészáros Eszter vagyok, bölcsész, német nyelvtanár, integrál szemléletű önismereti mentor.

Gyerekkoromban ragadtam először tollat, akkoriban a Bundás kutyánkkal való önfeledt játék ihletett meg. Belső gyermekem és a nagypapámtól örökölt fanyar humor azóta is hű társaim az alkotás folyamatában.

Amióta az eszemet tudom, szüntelenül keresem, ki vagyok én, s mivégre vagyok a világban. Az elmúlt években többféle szakmába belekóstoltam, különböző közegekben fordultam meg, melyek mind-mind alakították, csiszolták a személyiségemet. E pozíciók közös jellemzője az asszertív kommunikáció, a konfliktuskezelés és a támogatásnyújtás volt.

Gyakornokként tapasztalatot szereztem a marketingszektorban, hat évig villámhárítóként tevékenykedtem az ügyfélszolgálat frontvonalában. Három évig dolgoztam háttérmunkásként, szintén az ügyfélszolgálati szegmensben ajánlatokat készítettem sales területen. Fél évig a tévémacival és Süsüvel randevúztam a médiavilágban. Voltam dékán-helyettesi asszisztens, és pár hónap erejéig kipróbáltam magam a logisztika berkeiben diszpécserként.

A fentiek tükrében úgy érzem, egy láthatatlan erő mindig is arra sarkallt, hogy megmaradjak a kommunikáció, az emberek, a segítő szakma, a támogatás világában. Ugyanakkor mindig többet és többet szerettem volna. Ebből született meg a vágy, hogy valódi segítséget nyújthassak.

2015-ben beiratkoztam az Integrál Akadémiára, ahol elmerültem az önismeret, pszichológia és spiritualitás világában, és az általam tapasztalt eseményekre, élményekre, megtekintett filmekre, sorozatokra reflektálva nyúltam a klaviatúra után. Célom, hogy a problémáikat felismerő és az azokra megoldást kereső emberek írásaimban és az egyéni segítő beszélgetéseink során mankóra leljenek, azokból erőt meríthessenek. Képessé váljanak észrevenni a mindennapokban rejlő derűt és csodát, alternatív szemüvegen keresztül, új nézőpontból megvizsgálni a bennük és körülöttük zajló történéseket, és megrekedt élethelyzetükből a változás, fejlődés útjára léphessenek.

Eszter írásai:

Mit tanított nekem a Covid–19?
Öntöttvas kapu: Nyomorúságos házasságom története (1. rész)
Öntöttvas kapu: Boldogság, gyere haza (2. rész)

További információ:

Eszter Facebook-oldalán: Integrál szemléletű önismereti mentor