Friss, vegyszermentes, egészséges élelmiszer közvetlenül a gazdáktól – a közösségi gazdaságok 2022-ben is várnak

Csatlakozz te is közösségi gazdaságokhoz és élvezd a friss zöldség, gyümölcs ízét!
Közösségi kert

Ha szeretnél megbízható forrásból zöldséget, hús vagy tojást vásárolni, csatlakozz egy közösségi gazdasághoz! Magyarországon jelenleg 14 közösségi gazdaság működik Mosonmagyaróvártól Debrecenig, mi pedig mindet megkerestük, így friss összeállításunkból megtudhatod, melyik gazdasághoz tudsz idén csatlakozni. Keresd ki a neked megfelelőt térképünk segítségével!

Magyarországon már több mint 10 éves a közösségi mezőgazdálkodás, és az elkötelezett gazdák és közösségeik idén 14 gazdaságba várják az új tagokat.  A Tudatos Vásárlók Egyesületénél – mint minden évben – idén is összeállítottuk a listát arról, melyek ezek a gazdaságok, hol, hogyan lehet csatlakozni. Térképünkön az átadópontok is jól látszanak, ahol a zöldség dobozotokat és hústermékeket hétről-hétre átvehetitek.

Nem csak Budapesten, de több vidéki kis- és nagyvárosban is találtok csatlakozási lehetőséget, például Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen, Keszthelyen, Székesfehérváron, Veszprémben, Balatonfüreden, Szegeden, Balassagyarmaton vagy Debrecenben. A budapesti agglomerációban is számos átadópont működik, például Szigetmonostoron, Vácon, Szentendrén, Dunakeszin, Gödön, Nagymaroson, Szokolyán, Sződön, Gyömrőn vagy Maglódon.

A térképhez csatolt táblázatban azon is végigfuthattok, melyik gazdaság milyen terméket kínál, hol lehet tőlük átvenni és mennyi a tagdíj. Az első oszlopban található ˅ jelre kattintva érhetitek el a részletes infókat, például a gazdaságok bemutatkozóját, elérhetőségét, a szállítási időszakot, az átvétel idejét, átvevőpontjaik helyét. Itt ellenőrizhetitek azt is, rendelkezik-e a gazda hivatalos bio-minősítéssel.

A térképet megtekintheted, a cikket tovább olvashatod a Tudatos Vásárlók oldalán >>

Kiemelt kép: Sarah Chai fotója a Pexels oldaláról