Hozzávalók
Piskóta:
- 8 tojás
- 8 ek darált mandula
- 5 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 ek nádcukor (helyettesíthető nyírfacukorral, ugyanebben a mennyiségben)
Krém:
- 200 ml cukrászhab
- 250 g Mascarpone
- 150 g fehércsoki pasztilla
- 1 ek vanília aroma
- 1 ek nádcukor
Tetejére és a közepébe:
- 400 g eper
Elkészítés
A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Kézi habverővel belekeverjük a mandulát és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük; használhattok akár tortaformát is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, az olvasztott csokit, az aromát és a cukrot is hozzákeverjük.
Az elkészült, kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, majd mehet rá a szeletelt eper. A piskóta másik felét is megkenjük vékonyan krémmel, és ráhelyezzük az epres piskótára. A tetejére is krém kerül, majd újra szeletelt eper.
Fogyasztás előtt érdemes rövid időre hűtőbe tenni.