Eperszelet

Használjuk ki az eperszezont! Ha könnyű epres sütire vágysz, ezt a receptet szeretni fogod.
Eperszelet

Hozzávalók

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek darált mandula
  • 5 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 ek nádcukor (helyettesíthető nyírfacukorral, ugyanebben a mennyiségben)

Krém:

  • 200 ml cukrászhab
  • 250 g Mascarpone
  • 150 g fehércsoki pasztilla
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek nádcukor

Tetejére és a közepébe:

  • 400 g eper
Eper szelet
Eper szelet

Elkészítés

A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Kézi habverővel belekeverjük a mandulát és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük; használhattok akár tortaformát is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

A krémhez a tejszínt habbá verjük, az olvasztott csokit, az aromát és a cukrot is hozzákeverjük.

Az elkészült, kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, majd mehet rá a szeletelt eper. A piskóta másik felét is megkenjük vékonyan krémmel, és ráhelyezzük az epres piskótára. A tetejére is krém kerül, majd újra szeletelt eper.

Fogyasztás előtt érdemes rövid időre hűtőbe tenni.

Kindla-Pap Kitti receptje és fotói

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.