Reiki – az életenergia, ami mindenkiben ott van

Interjú Mezei Erika reiki mesterrel és oktatóval
Reiki életenergia

Erikától hallottam először a reikiről: az ősi módszerről, az életenergiáról, ami mindenki számára elérhető, valódi segítség, ami mindig kéznél van – szó szerint. Vele beszélgettem a reikiről, annak eredetéről, működéséről és a vele való kapcsolatáról.

H.B.A.: Először is: mi az a reiki? Honnan jön, és mit csinál?

Mezei Erika: Japán eredetű, kézrátételes gyógymód. Intelligens, egyetemes, isteni életenergia, amely kizárólag a gyógyulást, gyógyulttá válást és az emberi, állati és növényi egészség-megőrzését szolgálja. A reiki-kezelés emberek millióinak segít, hogy megőrizzék egészségüket, különböző problémákat kezeljenek vele, megteremtsék a belső békét és harmóniát.

H.B.A.: Hogyan működik? Ki használhatja, hogyan lehet megtanulni?

Mezei Erika: Szervezetünk képes a regenerálódásra és a gyógyulásra. Az egészséges szervezetben természetes módon áramlik az életenergia, a chí, ám ha túl sok a stressz, a feszültség, nincs idő a pihenésre, regenerálódásra, az energiaszintünk lecsökken, majd az immunrendszerünk legyengül, megjelenik a betegség.

Míg a hagyományos orvoslás a tünetek enyhítésére, elnyomására koncentrál, addig a reiki-kezelés a méregtelenítéssel, az energetikai blokkok feloldásával a szervezet öngyógyító képességét indítja be.

A betegség kezdeti szakaszában néhány kezeléssel eredményt érhetünk el, súlyosabb esetben több kezelés szükséges. A reiki minden esetben az orvosok munkáját támogatja, nem helyettesíti. Használatával lerövidíthető a műtétek utáni lábadozási idő, a sebek gyorsabban begyógyulnak, a törött csontok  hamarabb összeforrnak, csökkenti, megszűntetheti a fájdalmat. Stresszoldó, immunerősítő hatású, így a megelőzésben is nagy szerepe van.

Tanfolyam keretein belül megismerkedhet vele bárki, akár gyerekek is. A Reiki I-es   tanfolyamon megtanulod a reiki eredetét, történetét, megismered az energiaáramlatokat, a csakrákat, a csakratisztítás folyamatát, és azt, hogy mire lehet használni a reikit. Az ezután következő beavatás során képessé válsz az energia áramoltatására. A különböző kéztartások, kezelési módok elsajátításával már te is kezelheted saját magad vagy másokat.

A Reiki II-es tanfolyam elvégzése után képes leszel a reiki energiát sokkal magasabb rezgésszinten áramoltatni, képessé válsz a szimbólumok használatára. Segítségükkel alkalmazhatsz távgyógyítást, feloldhatod a gyógyulási folyamat tudattalan akadályozására létrejött blokkokat, megszabadulhatsz rossz szokásoktól. A Reiki Mester tanfolyamon a hozzá tartozó szimbólummal még magasabb rezgésszinten sokkal rövidebb idő alatt, hatékonyabb eredményt érhetsz el, ezzel indulhatsz el a mesterré válás útján.

Reiki kezelés (Anete Lusina, Pexels.com)

H.B.A.: Létezik több reiki-irányzat. Miben más az egyik, és miben a másik?

Mezei Erika: A tradicionális és a nyugati reiki alapja ugyanaz. Mindkét ága Usui mestertől ered, a különbség az, hogy míg a tradicionális reiki esetében fontos az élő tanátadási vonal, melyen keresztül visszakövethető, hogy ki kinek adta át a reiki használatához szükséges tudást, addig a nyugati vonal – amelyet én is követek – ezt nem tartja annyira fontosnak. Eszerint a tanátadás médiumi úton, közvetlen kapcsolat nélkül történt dr. Usui és Eckard Strohm esetében. Ezt követően, 1991-ben F. E. Eckard Strohm megalapította a R.A.I.-t (Reiki Association International). A reiki Magyarországon rajtuk keresztül vált ismertté és használatossá. Tanáraink, mestereink országszerte tartanak tanfolyamokat, beavatásokat és kezeléseket, én például Vácon vettem részt ezeken.

H.B.A.: Hol találkoztál vele először? Mióta használod?

Mezei Erika: Gyerekkoromtól érdekelt az angyalok világa, felnőttként spirituális könyveket olvastam. Budapesten elvégeztem egy Angyal-tanfolyamot, ott találtam rá a reikire. Először nem is tudtam, mi ez, hogyan működik, de rögtön beleszerettem. 2012-ben elvégeztem az első tanfolyamot, 2014-re pedig megszereztem a legmagasabb, tanári fokozatot is. Azóta szervezek tanfolyamokat, tanítom a reiki használatát, és kezelem a hozzám forduló pácienseket.

H.B.A.: Én is nálad végeztem el mindkét tanfolyamot, azóta is sokszor, sokféle módon használtam az elsajátított tudást. Köszönöm a beszélgetést és a bevezetést a reiki világába!

Az interjút készítette: Hacskóné Bezzeg Alexandra

Hozzászólások (1):

  1. Gábor

    2021/08/17 at 08:41

    Köszönöm A Reiki A-tól Z-ig c. könyvem ajánlását, ami közvetlenül is megrendelhető és GLS futárszolgálat viszi házhoz másnap.

Hozzászólások.