Őszi diós kenyér teljes kiőrlésű lisztből

Ha ősz, akkor dió! Süss vele kenyeret, ráadásul teljes kiőrlésűt!
őszi diós kenyér kiemelt kép

Ennél valami édes, szezonális finomságot, de nincs sok időd a konyhában bíbelődni? Ezt a receptet neked találták ki!

Hozzávalók:

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 1 tojás és 1 tojássárgája
  • 100 g darált dió
  • 50 g nádcukor
  • 80 g pille natúr joghurt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
őszi diós kenyér teljes kiőrlésű lisztből
A végeredmény

Elkészítés:

A tojásokat elkeverjük a cukorral, joghurttal, vajjal. A liszthez adjuk a diót, szódabikarbónát, fahéjat és egy csipet sót. Összekeverjük a tésztát, majd vajjal kikent kenyérformába öntjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét megszórhatjuk pirított dióval.

őszi diós kenyér teljes kiőrlésű lisztből
Kívül-belül diós finomság

A recept megálmodója: Kindla-Pap Kitti

A cikkben szereplő képek a szerző tulajdonát képezik.
Kiemelt kép: Right Light / pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük