Ennél valami édes, szezonális finomságot, de nincs sok időd a konyhában bíbelődni? Ezt a receptet neked találták ki!
Hozzávalók:
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g olvasztott vaj
- 1 tojás és 1 tojássárgája
- 100 g darált dió
- 50 g nádcukor
- 80 g pille natúr joghurt
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só

Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, joghurttal, vajjal. A liszthez adjuk a diót, szódabikarbónát, fahéjat és egy csipet sót. Összekeverjük a tésztát, majd vajjal kikent kenyérformába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét megszórhatjuk pirított dióval.

A recept megálmodója: Kindla-Pap Kitti
A cikkben szereplő képek a szerző tulajdonát képezik.
Kiemelt kép: Right Light / pexels.com