Olasz fűszerkeverékes lazac citromágyon édesburgonya-pürével

Már a címe is vonzó, mi? Laktóz- és gluténmentes lazac főételként, gyorsan és egyszerűen!
Olasz fűszerkeverékes lazac

Ráadásul még joghurtos curryszósz is készül mellé! Nézzük ezt az ízletes lazacreceptet, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók két személyre:

  • 25 dkg lazacfilé
  • 2 db citrom
  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 1 pohár laktózmentes joghurt
  • gluténmentes ételízesítő (Vegeta)
  • olasz fűszerkeverék
  • petrezselyem
  • curry
  • bors
Olasz fűszerkeverékes lazac citromágyon, édesburgonya-pürével, joghurtos curryszósszal
Az előkészületek

Elkészítés:

A lazac…

1. A lazacot átmostam, leitattam róla a felesleges vizet és hagytam kicsit száradni.

2. Felolvasztottam a vajat, majd hozzáadtam az olasz fűszerkeveréket és egy kis citromlevet is.

3. Felszeleteltem a citromot és a karikákat elhelyeztem a kivajazott tepsin. Erre kerültek rá a filék, melyeket nyakon öntöttem a vajas fűszeres szósszal. Végül friss petrezselymet szórtam rá.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig alufóliával lefedve sütöttem.

Az édesburgonya-püré…

1. Az édesburgonyát meghámoztam, kockákra vágtam, puhára főztem, majd egy villával összetörtem.

2. Pici joghurtot és gluténmentes ételízesítő fűszerkeveréket (Vegetát) adtam hozzá (érzéssel a mennyiséget).

3. Alaposan összekevertem, majd tálaltam.

A joghurtos curryszósz

1. A joghurtba belekevertem a sót, borsot és egy pici curryport, majd pár csepp citromlevet is adtam hozzá. Fűszereket érzéssel, tetszés, ízlés szerint használtam végig.

A végeredmény pedig magáért beszél:

Olasz fűszerkeverékes lazac citromágyon, édesburgonya-pürével, joghurtos curryszósszal
Az elkészült fogás

Hersits Bianka Dóra receptje

A képek a szerző tulajdonát képezik.
Kiemelt kép: Huy Phan / pexels.com