Ráadásul még joghurtos curryszósz is készül mellé! Nézzük ezt az ízletes lazacreceptet, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók két személyre:
- 25 dkg lazacfilé
- 2 db citrom
- 4 db közepes méretű édesburgonya
- 15 dkg laktózmentes vaj
- 1 pohár laktózmentes joghurt
- gluténmentes ételízesítő (Vegeta)
- olasz fűszerkeverék
- petrezselyem
- curry
- só
- bors
Elkészítés:
A lazac…
1. A lazacot átmostam, leitattam róla a felesleges vizet és hagytam kicsit száradni.
2. Felolvasztottam a vajat, majd hozzáadtam az olasz fűszerkeveréket és egy kis citromlevet is.
3. Felszeleteltem a citromot és a karikákat elhelyeztem a kivajazott tepsin. Erre kerültek rá a filék, melyeket nyakon öntöttem a vajas fűszeres szósszal. Végül friss petrezselymet szórtam rá.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig alufóliával lefedve sütöttem.
Az édesburgonya-püré…
1. Az édesburgonyát meghámoztam, kockákra vágtam, puhára főztem, majd egy villával összetörtem.
2. Pici joghurtot és gluténmentes ételízesítő fűszerkeveréket (Vegetát) adtam hozzá (érzéssel a mennyiséget).
3. Alaposan összekevertem, majd tálaltam.
A joghurtos curryszósz…
1. A joghurtba belekevertem a sót, borsot és egy pici curryport, majd pár csepp citromlevet is adtam hozzá. Fűszereket érzéssel, tetszés, ízlés szerint használtam végig.
A végeredmény pedig magáért beszél:
Hersits Bianka Dóra receptje
A képek a szerző tulajdonát képezik.
Kiemelt kép: Huy Phan / pexels.com