Felföldi Eszter

A szekszárdi borvidéken születtem, amely a 22 magyar borvidék egyik legismertebb területe, ezért is áll hozzám közel a borkultúra szeretete. Jelenleg is a környéken lakom.

Néhány évvel ezelőtt elvégeztem egy úszóoktatói képzést, azóta szabadidőmben úszást oktatok gyerekeknek.

2019-ben férjhez mentem, majd az első várandósságom alatt egy számomra addig ismeretlen betegséggel kellett megküzdenem, aminek a neve Hyperemesis Gravidarum, közérthetően fogalmazva terhességi vészes hányás.

Egyedül éreztem magam a problémámmal, ugyanis nagyon kevés magyar nyelvű ismeret van a témában. Ennek hatására döntöttem úgy, hogy a továbbiakban küzdeni fogok azért, hogy ez változzon, és más kismamák megismerjék ezt a lehetséges betegséget, a komolyabb szövődmények elkerülése miatt. Először a betegséggel kapcsolatban kezdtem az írással foglalkozni, amiben örömömet leltem, majd más ötletek megvalósításához is klaviatúrát ragadtam. 

Számomra a legkülönlegesebb történetek az emberi sorsok és életpályák, ugyanis olyan egyedit, mint az élet, kevesen tudnak írni. Legfőbb szívügyem a terhességi vészes hányás marad, mellyel az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány keretein belül foglalkozom.

Fotó: Vörös Adri

Eszter cikkei:

Tabudöntögetés: a terhességi vészes hányásról
Borízlelés, avagy hogyan tűnjünk rutinos borkóstolónak