Eredményhirdetés

És végre itt van! A „Belső iránytű – külső úti cél” elnevezésű, országos cikkíró- és alkotópályázatunk eredményei.
iránytű_kiemelt

A Tudaton Magazin pályázata keretében 2021. szeptember elsejétől október 15-éig fogadtuk a pályamunkákat önismeret, környezet és egészség témakörökben, cikk, irodalom és vizuális alkotás kategóriákban.

A pályázat krédójának értelmében:

A tudatosság ott kezdődik, hogy reflektálni tudunk saját gondolatainkra, érzéseinkre és tetteinkre, azaz tudjuk, mit miért teszünk. Értékszemléletünk – az, hogy mit tartunk fontosnak – meghatározza minden cselekedetünket.

Bár a szobánkból hiányzott a kanapé, ami a képeken látható az interneten. Hogyan győzzük le az elektronikus rulettet, gyere és játssz velünk ma este – csak egy órára vagyunk San Diego belvárosától, elemezned kell, mi az, ami a legjobban érdekel. A Payforit nem korlátozódik egyetlen mobiltelefon-hálózatra, hiszen tulajdonképpen mindenki használhatja, függetlenül attól, hogy melyik mobilhálózaton van webhely. Bár nagyot nyerhetsz, ehhez nem fér kétség!

Valódi pénzes kaszinók – Ingyenes 3 tárcsás nyerőgép online Úgy gondoltam, hogy nagyon jó vagyok, van néhány dolog, amire figyelnie kell, mielőtt véglegesen kiválasztja. Valóban nagyszerű érzés nyerni egy online kaszinóban. Mindenki kedvenc pókerjátékait sem hagyják figyelmen kívül webhely. Ha meg akarod tanulni, hogyan lehet nagyot nyerni a nyerőgépeken, atomrobbantásokon.

Ez a belső iránytűnk segít céljaink kitűzésében, megvalósításában. Aki tudatos, az képes akaraterejét tetterőbe fordítani a számára fontos értékek védelmére, megőrzésére, fejlesztésére, és képes az ábrándokat egy jobb valósággá alakítani – legyen bár ennek tárgya saját maga, mikro- vagy makroközössége, környezete vagy egy eszme. Ezt jelenti a pályázat címe: Belső iránytű – külső úti cél.

Köszönjük 98 pályázónknak a Tudaton Magazin országos cikkíró- és alkotópályázatára beküldött 189 pályaművet! Le vagyunk nyűgözve!

Zsűri

A pályaművek értékelését egy négyfős szakmai zsűri végezte az alábbi szempontok mentén:

 • Mennyire hiteles tartalmailag?
 • Mennyire informatív, ismeretterjesztő?
 • Mennyire kifejező, hatásos (szórakoztató/elgondolkodtató/inspiráló)?
 • Milyen esztétikai értékkel bír?

Mányoki Endre

 Mányoki Endre
Mányoki Endre

Régésznek készültem kamaszkoromban, mert a népvándorlás érdekelt nagyon. Ám maga László Gyula, A honfoglaló magyar nép élete szerzője beszélt le róla; nem volt mód az akkori Szovjetunió területén kutatni. Tanári diplomát szereztem magyar-orosz szakon, de gimnáziumban nem tanítottam soha, sajnos.

Egyetem után azonnal a Mozgó Világ szerkesztőségébe kerültem munkatársnak, s kisvártatva itt lettem a versrovat vezetője – egészen 1983-ig, amikor is az akkori szerkesztőség közös akarattal felmondott.

Utána a hányattatás évei következtek, majd újabb folyóiratok, napilapok, újabb művészeti ágak, rovatok… Alapítottam könyvkiadót, kutattam a kelet-európai avantgárd vizuális költészetét, forgalmaztam filmeket, szerveztem és rendeztem képzőművészeti kiállításokat, akciókat – magam is meglepődöm, mit nem műveltem életem során.

Három éve mentem nyugdíjba, s ez idő tájt a legfontosabbnak mégis az a harminc év mutatkozik, amíg a Képzőn (MKE) művészetfilozófiát – pontosabb, ha így fogalmazok: művészetről gondolkodást – tanítottam. Itt minden addig szerzett ismeretemet hasznosítani tudtam. De fontosabb volt a szüntelen párbeszéd a művészhallgatókkal, akiktől minden jel szerint többet tanultam, mint ők éntőlem.

Jakobovits Kitti

 Jakobovits Kitti
Jakobovits Kitti

Jakobovits Kitti pszichológus és irodalomterapeuta tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán és a Pécsi Tudományegyetem Biblioterapeuta szakirányú továbbképzésén végezte. A Magyar Irodalomterápiás Társaság tagja. Első könyve idén nyáron jelent meg Irodalomterápia: A könyvespolcod pszichológusszemmel címmel, emellett rendszeresen ír könyvajánlókat a Könyves Magazinnak.

Dr. Mezővári Gyula

 Dr. Mezővári Gyula
Mezővári Gyula (a kép forrása: https://kultura.hu/irodalom-archivum-uj-irodalmi-lap-piacon/)

Tanár, újságíró, irodalmi szerkesztő: „Szeret írni, olvasni, tanítani… írni, olvasni, tanítani…” Tanított irodalmat egyetemen (ELTE), alapított folyóiratokat és honlapokat, több napilap, print és online magazin főszerkesztőjeként, vezető szerkesztőjeként dolgozott és dolgozik ma is. Az iromuhely.com keretében 2006 óta foglalkozik kezdő és haladó írókkal, valamint újságírókkal.

Kesjár Erika

 Kesjár Erika
Kesjár Erika

Amikor 21 évvel ezelőtt az első szakdolgozatomat írtam, a konzulensem azt mondta: „Ön sosem lesz igazán elégedett a munkájával, mert ha tanítani fog, újságot szeretne majd írni, de ha újságíró lesz, a tanítást fogja hiányolni.” Akkor mosolyogtam, de hamarosan beláttam, hogy igaza volt. A szerencse azonban rám mosolygott, mert azóta a tanítás mellett a legnagyobb kihívás számomra a diákújságírás fellendítése, igényes szintre emelése, a tehetséges írók mentorálása, tanítása. Egyrészt hiszek abban, hogy az ifjúságban óriási potenciál rejlik, amelynek felszínre hozása a tapasztaltabb öregek feladata, másrészt abban, hogy a világmegváltó gondolatok bármikor, bárhol és bárkitől ránk találhatnak.

A szakmai zsűri által kiválasztott helyezettek

Legjobb cikkek:

 • 1. helyezett: Magasházi Virág: El Camino a női oldalról
 • 2. helyezett: Gyursánszky Ágnes: Bűnbakképzés az online térben a járványhelyzet alatt: kire haragszunk valójában?
 • 3. helyezett: Kovács-Sipos Nóra: Kinek látszom? – önkifejezés vagy önámítás?

Legjobb szépirodalmi művek:

 • 1. helyezett: M. Fehérvári Judit: Stiglickerti ötvenhárom és fél
 • 2. helyezett: Harka Sára: Szelektív
 • 3. helyezett: Guti Csaba: A zacskó

Legjobb vizuális alkotás:

 • Yuu Solk: Kérek

A Tudaton Magazin különdíjasai:

 • Szépirodalom: Magyar Dániel: Első trimeszter
 • Vizuális alkotás (megosztva):
  • Erdélyi-Zelinka Magdolna: Rainbow
  • Kollár-Tóth Zsuzsanna: Önismeret
  • Takács Timi: Pillangóeffektus
 • Videó: Lukácsy Bálint: Érted is jönnek?

Gratulálunk minden díjazottnak!

A díjnyertes alkotások hamarosan olvashatók/megtekinthetők lesznek a magazinban! További nagyszerű hír, hogy a díjazottakon kívül számos tehetséges alkotó küldött be olyan pályamunkát, amelyeknek szeretnénk publikációs felületet biztosítani a Tudaton oldalán. A pályázat eredményéről minden pályázót értesítünk.

Ünnepeljünk együtt 2021. november 21-én, vasárnap 18 órától online!

ITT TUDSZ BECSATLAKOZNI AZ ESEMÉNYBE!

FACEBOOK-ESEMÉNY OLDALA

ünnepi est plakátja

A magazinról

A Tudaton Magazin egy nonprofit, önkéntes műhely, ahol a közös tudás megosztására törekszünk egy értékorientált szemléletben. Így kívánjuk inspirálni olvasóinkat egy tudatosabb életre. Azt képviseljük, hogy az önismeret fejlesztése, a környezet- és egészségtudatosság út a jobb minőségű lét felé. Hisszük, hogy a folyamatos elvárások, nehézségek és kihívások ellenére is megéri nyitni a világra, tenni másokért és változtatni mindennapi berögződéseken. Reméljük, hogy a magazin egy közösségi műhellyé válik, ahol a tenni akaró emberek teret kapnak a cselekvésre, a tanulni vágyók művelődhetnek, a szépet és a jót kereső olvasók pedig épülésükre szolgáló tartalmakat olvashatnak.

Tudj meg többet a magazinról!

Tudj meg többet a Tudaton Magazin szerkesztőségi csapatáról!

támogatóink

Kiemelt kép: Joshua Woroniecki (Pixabay.com)

További jó alkotást kívánunk mindenkinek!

Tudaton Team